1981 Heiloo. Geen Heil(l)oo(ze) weg naar de A9

In 1981 werd aan bewoners van Heiloo gevraagd om tegen de afslag A9-Heiloo te stemmen
In 1981 werd aan bewoners van Heiloo gevraagd om een bezwaarschrift tegen de afslag A9-Heiloo te ondertekenen.

Update 6 februari 2014 – De afslag Heiloo op de A9 gaat er dan toch komen. De provincie en de gemeenten Heiloo, Alkmaar en Castricum maakten bekend dat de financiering van het project rond is.

Met name Heiloo had moeite om het geld voor de afslag op te brengen. De provincie springt nu bij. De afslag is gepland aan de zuidkant van Heiloo.Aan de oostkant komt er een aansluiting op bedrijventerrein Boekelermeer, aan de westkant krijgt het verkeer een verbinding naar de parallel aan de snelweg lopende Kennemerstraatweg, tussen Heiloo en Limmen. Het werk kan op zijn vroegst in 2016 beginnen. Naar schatting van wethouder Fred Dellemijn van Heiloo zal het dan nog ongeveer een jaar duren voordat de eerste auto’s de afslag kunnen nemen. 

De totale kosten zijn circa dertig miljoen euro. Er wordt veertien miljoen gereserveerd voor groen- en recreatieprojecten. (Bron NHD)

Update 14-2-2015 HEILOO – Een heilloos plan, de aansluiting Heiloo op de A9. Dat vindt de nieuwe stichting Heilloze Weg, die volgende week wordt opgericht. Van lobby tot procedure, van crowdfunding tot afsluiting; de stichting gaat alles in het werk stellen om de aanleg te voorkomen.