1976 Oudste bewoner van Heiloo wordt 104 jaar

Ter gelegenheid van de verjaardag van de heer C. de Lange kwam burgemeester Hoekstra van Heiloo even een kopje koffie bij hem drinken.

De jubilaris ontving ook een felicitatiebrief van het Koninklijk Huis. “Ik kan hem nog zonder bril lezen” aldus de krasse baas.

Burgemeester H. Hoekstra op bezoek bij dhr. C. de Lange

1976 Heiloo. Boring!

Aan de Nijenburgerweg (lokatie ALKF, Alkmaar Field) werd omstreeks 1976 geboord naar gas. Er waren op deze plaats 2 putten: De Boekel 1, een zogenaamd Dry Hole, interessant voor geologen maar er kwam helaas geen gas uit. De tweede was de Alkmaar 1, een put die 1.2 miljoen kubieke meter gas per dag leverde. Er werd door Amoco over een lengte van 3200 meter schuin geboord tot een diepte van 2500 meter.

1975 Amoco  pro

Amoco zou later BP-Amoco worden en nog later BP. Het hedendaagse TAQA Netherlands Energy is hier uit voortgekomen.

2014: De put op de foto uit 1976 is nu een meetput en onderdeel van het Alkmaar Field met een inhoud van 3.000.000.000 kubieke meter. Deze Piekgasinstallatie wordt gebruikt als opslagplaats voor “overleving” van westelijk Nederland.

1976 Heiloo. Tamboerkorps Heilooër Harmonie Caecilia

Op 11 september 1976 viert het Tamboerkorps Heiloo haar 25-jarig jubileum. Het korps is op 23 mei 1951 opgericht. Vanaf 1971 berust de leiding bij instructeur Theo Ursem uit Heiloo die erin is geslaagd om het uit 25 leden bestaande korps tot een uitstekend geheel te vormen. Hij heeft echter één grote wens, namelijk om dit korps uit te breiden met een aantal klaroenblazers.

1976 Ceacilia pro klein

Het jubileumfeest wordt gevierd in het gebouw van Openbare Werken aan de Kanaalweg en de muziek wordt verzorgd door het bekende dansorkest “Tineke en de Aviolanda’s”.

We wensen Theo en de zijnen veel plezier en veel succes in de komende 25 jaar!

1976 Bouw Sporthal Het Vennewater

1976. Albert Heijn opent filiaal in Winkelhof ‘t Loo, herberg De Rustende Jager wordt gesloopt en…..

Sporthal Het Vennewater

Sporthal Het Vennewater wordt op 27 maart feestelijk geopend. Een muziekfestival, turnwedstrijd Klimop tegen Mittelheim, een rondleiding voor bejaarden, voetbal F.C. Horna tegen Stabilitas en een schaaksimultaanwedstrijd van schaakclub Oppositie. Alles, maar dan ook alles, wordt uit de kast gehaald om de feestweek zo uitbundig mogelijk te maken.

sporthalDe Uitkijkpost schrijft: “Heiloo heeft nu naast zijn zwembad, zijn sportvelden en zijn Bowling Heiloo nu ook een prachtige eigen sporthal.”

Sporthal Het Vennewater 2_z

De foto geeft een beeld van de bedrijvigheid tijdens de bouw. Wat opvalt is de totale afwezigheid van veiligheidsmiddelen. Er word gewerkt op dansschoentjes, zonder vangnet, geen beschermende kleding en geen veiligheidshelm. Dat gaat natuurlijk wel lekker snel en goedkoop. Het aantal ongevallen in de bouwsector liep echter de spuigaten uit. Na de invoering van de zg. VCA-Certificering, begin jaren ’90, is het aantal ongelukken in het bedrijfsleven met 60 % gedaald.

In 2010 wordt gemeld dat de sporthal alweer te klein is voor Heiloo en dat er over uitbreiding moet worden nagedacht.

1976 Snackbar Blakborn heropent

1976. Grote Smurf heropent Autorette Zonneveld (BP), de Concorde maakt haar eerste vlucht en….

Snackbar Blakborn

Snackbar Blakborn wordt heropend. Of Blackborn of Blacky of Blekkie of Blekborn. What’s in a name.

De “IJssalon en Cafetaria” aan de Raadhuisweg 8 heeft een metamorfose ondergaan en de twee trotse zoons van vader Blakborn heten ons van harte welkom. Frituren is een vak. Heiloo is een modern fastfoodrestaurant rijker.

Op de foto zien we een ruime (méér zitjes) winkel met aandacht voor detail. In het oog springend zijn de muurtegeltjes die al retro waren voordat het woord retro bestond en let ook op het industriële ontwerp van het afvoergebeuren.

2014: Waar voorheen de berehap (zonder tussen-n) in het frituur lag te knetteren wordt nu zomaar een lekkere Moussaka geserveerd. In Restaurant Athene, een traditioneel Grieks restaurant, kan vandaag de dag de Griekse sfeer en keuken geproefd worden.

2017: Restaurant Athene is verdwenen. Nu is er Restaurant Queens gevestigd.

2021: We zijn weer een paar jaar verder en inmiddels is, na Ristorante Kendal, Indiaas Bhutanees en Nepalees Restaurant Deurali hier neergestreken. Lekker eten hoor!