1985 Rijwielhersteller Cor Snip

Vriendelijk verzoek om geen materiaal van deze website te gebruiken zonder toestemming. U kunt voor vragen, gebruik van foto’s, commentaar, feedback etc. betreffende Fotomuseum Heiloo een e-mail sturen naar contact@fotomuseumheiloo.nl

1985. Jan Glijnis is burgemeester van Heiloo, de APK wordt ingevoerd, en…..

Cor Snip

Ga naar Snip, klaar in een wip. Kom wel op tijd, dan heb je geen spijt. Zo luidde de allesomvattende slogan van rijwielhersteller Snip aan de Nicolaas Beetsweg in Heiloo.

snip 7 pro

Cor Snip, steevast gekleed in vet vest en in de werkplaats altijd vergezeld van zijn gestofjaste echtgenote/assistente, was een bijzondere man. Geen vloerbedekking, krant als tafelkleed, verlichting door middel van fietslampjes en een uitgebreide collectie wetenschappelijke boeken. En heel erg boos wanneer je je fiets niet met respect behandelde.

snip 4 pro

Op de kachel twee gezellig pruttelende potjes. Welk potje was nou het kettingvet en welke was de koffie?

snip 8 pro

Verplaatste zich bij voorkeur op een uit diverse materialen samengesteld rijwiel wat we nu misschien een custombuild-citybike zouden noemen. Op het stuur twee enorme achteruitkijkspiegels waar een trucker jaloers op kon worden. En nooit op pad zonder zijn fototoestel. (Waar zijn de Snip-foto’s gebleven?)

Via een ingenieus spiegelsysteem voorzag Cor vanuit zijn werkplaats welke klant er bij hem binnen zou lopen. Door Cor’s wispelturig karakter was het altijd wel weer een verrassing hoe klant en fiets door Cor behandeld zouden gaan worden.

snip advertentie

Bij Cor Snip vloeide het kettingvet door de aderen. Zijn werkplaats, met de enorme voorraden unieke fietsonderdelen, is verdwenen. Maar als er zoiets als reïncarnatie bestaat is Cor inmiddels zeker als fiets teruggekeerd. Misschien wel de uwe.

snip 9 pro

snip 12 pro1985 Snip met fiets