1984 Heiloo. Brandweer verovert Oterleker brandweerstaf

Uit handen van vier leden van het brandweerkorps Heiloo mocht commandant J.A.A. Kroonenburg de Oterleker brandweerstaf ontvangen. Dat gebeurde in de kazerne bij winkelcentrum ‘t Loo. Daar vond tevens de overdracht plaats van de nieuwe Magirus-bluseenheid.1984 brandweer 2 pro

De verovering van de brandweerstaf is een oud gebruik onder de korpsen van Noord-Holland. Wie de staf heeft, verbergt deze zo goed mogelijk in de kazerne. Andere korpsen mogen proberen de staf te vinden. Lukt dat, dan heeft men de staf in ieder geval een week lang. De eerste week mag de staf namelijk niet gestolen worden!

Vorige week reisden Jan Sengers, Ton Hink, Michel Adrichem en Jan de Groot af naar Callantsoog. Zeventien ploegen hadden al eerder vergeefs een zoekpoging ondernomen. De staf, waarmee de commandant zich in vroeger dagen onderscheidde van de overige brandweerlieden, was in het plafond verborgen. Door het verwijderen van een twaalftal spotjes kon de staf gevonden worden. De staf is nu te zien in de etalage van Woninginrichter De Groot.1984 brandweer 5 pro

Behalve de staf  kwam het korps dus ook in het bezit van een nieuwe bluswagen. Speciaal opgebouwd in Hoogeveen door Spijkstaal en Magirus en tijdens de bouw nauwlettend gevolgd door Chef Materiaal Zander. De nieuwe wagen was noodzakelijk omdat anders twee branden tegelijk tot flinke problemen zouden kunnen leiden. Het korps beschikt nu over vier voertuigen en de 34 vrijwilligers kunnen weer met een gerust hart slapen.

1984 Heiloo. Supermarkt B&W nieuw en groter

B&W Supermarkten B.V. heeft vandaag om 9.00 uur een splinternieuw filiaal aan de Kennemerstraatweg geopend. Slechts twee deuren van het vertrouwde filiaal vandaan. B&W in het nieuw betekent ruim 800 m2 winkelplezier tegen de laagste prijzen. Ruim en fris, midden in het hart van Heiloo. Het assortiment liegt er niet om. Naast een zéér uitgebreid levensmiddelen-assortiment heeft B&W veel aandacht besteed aan de versgroepen. Dagelijks “dauwverse” groente en fruit, het beste en meest verse vlees, brood uit eigen bakkerij en kaas uit binnen- en buitenland.

1984 b en w 2 pro

Kom snel kennismaken met de nieuwe supermarkt. Tot en met zaterdag 14 april is het feest met nog lager-dan-laag-prijzen en zelfs gratis aanbiedingen!