1975 Schoolbroeiwedstrijd Heiloo

De 6e klassen van 13 basisscholen uit Heiloo strijden om de wisselbeker voor het precies op tijd in bloei hebben van een hyacintenbol.

De Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde afdeling Heiloo heeft ruim 400 bollen verstrekt aan de zesde klassers. Het resultaat is te zien in de J.P. Hasebroekschool aan de Sluysweijdt in Heiloo.

De keurmeesters aan het werk

De Nic. Beetsschool won de eerste prijs, op de voet gevolgd door de J.P. Hasebroekschool. Onderaan de lijst eindigde de Nieuwe Hoeve.

1975 Heiloo. Tegelzettersbedrijf H. Dumont opent tegelshop

Op 27 maart opende tegelzettersbedrijf H. Dumont haar winkel aan de Heerenweg 203. Het pand waar eerder wassalon Ma-a-jan in gevestigd was, heeft een metamorfose ondergaan en is nu ingericht als tegelshop. Er is een enorme keuze in allerhande soorten tegels en plavuizen. Ook het bijpassende sanitair, keukens en open haarden van loodgietersbedrijf A. Borst kan men hier bekijken.

1975 dumont 2 pro1975 Dumont b pro1975 Dumont c pro1975 Dumont f pro

1975 Iepenziekte

1975. Het Baafje krijgt een nieuwe verwarmingsketel uit België, de eerste experimentele digitale camera wordt getest en…….

Iepen planten aan de Omloop

Heilooërs lieten het afweten bij de boomaanplant aan de Omloop. Ondanks muzikale omlijsting van het Tamboer- en Trompetterkorps waren slechts een handjevol Heilooërs op komen draven om iepen te (her)planten.

Zo’n 160 van de ruim 300 iepen hadden het loodje gelegd door de gevreesde iepziekte. Onder aanvoering van de wethouder, uitgevoerd door de raadsleden van Dantzig, Vahl en Stikkel-Sigling, verschillende medewerkers van de Afdeling Beplantingen en ondersteund door enkele enthousiaste inwoners werden de zieke iepen vervangen.

1975 Iepen Omloop

Een dappere en uiterst gewaagde onderneming want de iepenspintkever kan tot 4 km ver vliegen met de ziekte veroorzakende schimmel aan z’n pootjes. Een gezonde boom kan ook via de wortels besmet worden door een kwakkelende buurboom. Als er op dit moment dus nog zo’n 300 overeind staan dan mag de missie van destijds geslaagd genoemd worden.

2014: Er is inmiddels een sterke iep gekweekt die geen last meer heeft van voornoemde kwaaltjes.