1975 Brand Horna (Campina)

“Brand in de konsumptiemelkonderneming Horna”
Zaterdagmorgen (17 mei 1975) om omstreeks 8 uur werd brand ontdekt in de hoogste verdieping van de konsumptiemelkonderneming Horna aan de Kanaalweg. Op deze verdieping is het archief en het magazijn van verpakkingsmateriaal; melkpakken. De Heiloose Vrijwillige Brandweer, onder leiding van P.A.C.Nieuwpoort rukte met groot materieel uit en bestreed de brand met middendrukmateriaal.
Men vermoed dat de brand is ontstaan in het archief. Men deelde ons mede dat de productie door deze brand niet stagneert. Op de plaats van de brand zagen we o.a. de waarnemend burgemeester, de adjudant van de Rijkspolitie de heer Los en direktieleden van de Horna.
Melco, Horna, Melkunie, Campina

1975 Pipo heropent “Bambi”

Sapperdeflap. Heel Heiloo liep uit om Pipo en Mammaloe te verwelkomen, die de vernieuwde speciaalzaak voor jonge mode “Bambi” aan de Westerweg 291 officieel heropenden.
Het echtpaar De Lange had dag en nacht gewerkt om de zaak op tijd rond te krijgen.
Kinderen, verkleed als Pipo, Mammeloe, Kluk-Kluk, Snuf en De Dikkedeur, vormden een erehaag bij de ingang van de winkel.

1975 IFA-Markt geopend in Winkelcentrum Heiloo Zuid-West in Plan Mallevoort.

Het interieur van de nieuwe IFA-vestiging van dhr. Broers met de slagerij van dhr. v.d. Stelt. Naast de IFA-vestiging herbergt het winkelcentrum nu ook Wijntapperij de Witte Kruik, Snack-Grill Paul Sengers, bloemenzaak Henk Scholten, Makelaarskantoor Donkersloot, kapsalon Hans de Baar en Chinees-Indisch Restaurant Happy-China.

1975 Eerste Braderie In Heiloo trekt duizenden bezoekers.

Op de eerste Braderie van Heiloo was van alles te koop. Antiek, warme worst, schoenen, pantalons, L.P’s, noten en nog veel meer. Bijna iedereen bleef gezellig rondhangen totdat de politie er om 21.00 uur een eind aan maakte. Aan het slot kwam een legertje jonge mensen met bezems naar het Stationscentrum om de boel schoon te vegen.