1992 Egmond. Halve Marathon, 20e editie

Vriendelijk verzoek om geen materiaal van deze website te gebruiken zonder toestemming. U kunt voor vragen, gebruik van foto’s, commentaar, feedback etc. betreffende Fotomuseum Heiloo een e-mail sturen naar contact@fotomuseumheiloo.nl

Het gevoel van somberheid (geen hoofdsponsor) wat de 19e editie kenmerkte maakt plaats voor euforie. De 20e editie van de Halve Marathon, deel uitmakend van de Pickwick Run Classics, heeft een sterk deelnemersveld. Maar liefst 200 buitenlandse atleten maken hun opwachting bij deze jubileumloop. Bij de mannen onder andere Joseph Keina en Jan Huruk en bij de dames zien we de Hongaarse Helena Barocsi en de dan nog onbekende Tegla Loroupe uit Kenia.egmond 1992

Marti ten Kate, winnaar van de Egmond Halve Marathon in 1983, 1988 en 1990

Als eerste finisht Joseph Keina in een tijd van 1.03.28 uur. Snelste vrouw is Barocsi met 1.12.17 uur. Tegla Loroupe doet er 10 seconden langer over.egmond 1992

Bij deze editie van de halve marathon was dit keer de kou geen handicap maar wel de praktisch onbegaanbare kuststrook waar de lopers opeens tot hun knieën in konden wegzakken.

Er werd een nieuw deelnemersrecord gevestigd van 7.800 personen.

egmond 1992