1989 Heiloo. Vier Heilooër muzikanten belicht

Een gesprek met Margriet Bark, Aukje Kaptein en Marianne Nijmeijer, allen leerlingen van de Volksmuziekschool Heiloo en fluitist Jan Jaap Langereis.

Margriet Bark is 15 jaar, speelt harp, en volgt nu alweer 6 jaar lessen van Pien Tieman bij de Volksmuziekschool. Ze heeft opgetreden met Het Heilooër Salonorkest en was, samen met Brenda Groot, te beluisteren tijdens een concert in het Witte Kerkje.

Margriet Bark

Margriet heeft een studieharp met 34 snaren maar er wordt nu speciaal een harp voor haar gemaakt door een harpbouwer in Zwolle, met 41 snaren. En dat biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Marianne Nijmeijer is 16 jaar en speelt al zo’n 7 jaar fluit. Ze zit nu sinds drie jaar op de volksmuziekschool en houdt zich nu alleen nog bezig met de dwarsfluit. “Het mooie van de dwarsfluit is dat er klassieke muziek mee gespeeld kan worden maar ook moderne, zoals van de Beatles”, aldus Marianne. Ook zij beleeft veel plezier aan het samen musiceren.

1989 Marianne Nijmeijer 2 pro

Marianne Nijmeijer

Aukje Kaptein is zestien jaar en speelt viool. De viool is eigenlijk geen bewuste keuze geweest maar Aukje vond het een mooi instrument, dus waarom niet. Het is haar min of meer overkomen en op de Volksmuziekschool kreeg ze smaak goed te pakken. Sinds kort speelt ze in het Noordhollands Jeugdorkest en als er tijd is musiceert ze samen met haar moeder die een conservatoriumopleiding piano heeft gevolgd.

1989 aukje 7 pro

Aukje Kaptein

Jan Jaap Langereis (27) speelt fluit vanaf z’n 8e jaar. Hij studeerde, na een zesjarige studie, af aan het Amsterdams Conservatorium. Jan Jaap heeft al heel wat concerten gegeven en binnenkort reist hij af naar Aberdeen om daar een optreden te verzorgen.

1989 Jan Jaap Langereis 1 pro

1989 Jan Jaap 3 pro