1994 Limmen. Laat Vredeburg behouden blijven!

Laat Vredeburg behouden blijven”. Dat is de grote wens van de afscheid nemende beheerder van Vredeburg, Jan Admiraal.

Zo’n 20 Jaar geleden zag toenmalig burgemeester Molhoek Vredeburg als een verlengstuk van het oude gemeentehuis. Er moest iemand komen om de boel te runnen. Dat was het moment dat Jan Admiraal ten tonele verscheen. Er was van alles te doen: museum, bibliotheek, bollen, huwelijken, de harmonie, raadsvergaderingen, de Culturele Raad enz. Er kwam steeds meer werk en Jan’s vrouw, Wil Kroone en Els Snijder werden als assistentes opgeschakeld.

Het afscheid van dokter Bremmers waarbij 2200 mensen aanwezig waren en het bezoek van Prinses Margriet die in het bollenmuseum – waar beslist niet gerookt mag worden – rustig een sigaretje opstak waren memorabele momenten. Nu het nieuwe gemeentehuis klaar is hebben Wil en Els daar passend werk gevonden en Jan gaat daar eveneens een nieuwe start maken.

Het echtpaar Admiraal voor hun geliefde Vredeburg, geflankeerd door Els Snijder en Wil Kroone.

Commentaren zijn gesloten.